Πρόσκληση

Δήλωση Συμμετοχής

Όλα τα έντυπα και το υλικό που αφορούν την εκδήλωση

 

Πρόσκληση

O Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, σας προσκαλούν στην Καβάλα από τις 05 έως τις 08 Μαΐου 2018 στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο:

 «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…».

 Μαθητικές αποστολές, διακεκριμένοι καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι της μουσικής τέχνης και του πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία: α) της χορωδιακής απόδοσης βυζαντινών ύμνων στο λειτουργικό χώρο και χρόνο Ιερών Ναών, β) της ερμηνείας μουσικών έργων σε δημόσιους χώρους του αστικού μας περιβάλλοντος, γ) συγκεκριμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων και γενικότερα δ) της δημιουργικής αφομοίωσης μουσικών ερεθισμάτων και πρωτοποριακών πρακτικών που αφορούν κυρίως στο παραδοσιακό άσμα και τα συνοδεύοντά του ορχηστρικά σύνολα.

 Μαθητές θα πλημμυρίσουν την πόλη μας με τα διαχρονικά ακούσματα της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ θα τους δοθεί και η μοναδική ευκαιρία της «βυζαντινής χοροστασίας», συμμετέχοντας στην καταληκτική μεγάλη συναυλία εντός του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων.

Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στον χώρο της σχολικής μας μονάδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Υπεύθυνοι καθηγητές 

Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικό απόσπασμα, απαγγελίες, ποιήματα και τραγούδια.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • Ορισμός Σημαιοφόρου και παραστατών
  • Παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή
  • Απονομή αριστείων και βραβείων προόδου στους μαθητές που αρίστευσαν ή πρώτευσαν αντίστοιχα
  • Χρονικό της ημέρας, μουσικές και θεατρικές δράσεις. 

Υπεύθυνοι καθηγητές Π. Φουντά, Φ. Σπαθάρης, Χ. Σαγώνας, Γ. Φίτσιος

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00μ.μ. η  Διεύθυνση, ο Σύλλογος  Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας πραγματοποίησησαν ενημερωτική συνάντηση για τους γονέις και κηδεμονες των μαθητών του σχολείου.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Σχολείου.

 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Memoire(s)», και η Ένωση Προφορικής Ιστορίας συνδιοργάνωσαν σεμινάριο σχετικά με την Προφορική Ιστορία. Στόχος ήταν να αναδειχθούν οι διαφορετικές πτυχές της προβληματικής της Προφορικής Ιστορίας: έννοιες, μεθοδολογικά εργαλεία, τεχνολογικές εφαρμογές, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Το σεμινάριο απευθύνθηκε  κυρίως σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 20/10/2017 και το Σάββατο 21/10/2017. 

Δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Την Δευτέρα 02/10/2017 στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας διοργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

 

Την Δευτέρα 12/9/17 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας