Ο Δήμος Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εφορεία Αρχαιοτήτων Π.Ε. Καβάλας - Θάσου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Δρόμοι Βυζαντινοί».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επίσημη αίτηση του Υπουργείου Πολιτισμού προς τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) με σκοπό την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου με την ορχήστρα Mobile ερμηνεύει μια σειρά βυζαντινών ύμνων σε διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη σε μία παράσταση συνοδευόμενη από εικαστικό και δραματουργικό περιεχόμενο, σε σκηνοθεσία της Κόνυ Ζίκου στην οποία συμμετέχουν οι χορωδίες του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, του 2ου Γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου, του 5ου Γυμνασίου, του 7ου Γυμνασίου και του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 20.30 στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, προκειμένου να βιώσετε μια μοναδική μουσική εμπειρία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα με την παρουσία σας στην επίτευξη του επιθυμητού στόχου, που είναι η ένταξη του αρχαιολογικού αυτού χώρου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, με την αρωγή του Δήμου Καβάλας, ολοκληρώνει τον κύκλο των μουσικών του εκδηλώσεων για το σχολικό έτος 2015-16 με μια συναυλία-αφιέρωμα στο δημοφιλή συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Θανάση Παπακωνσταντίνου, έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Γνωστές συνθέσεις και τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου θα ερμηνευτούν από τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου μας μαζί με τον ίδιο το συνθέτη, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωσή μας. Υπεύθυνοι των Μουσικών Συνόλων είναι οι εκπαιδευτικοί: Ευρωπαϊκού Συνόλου: Χρυσούλα Μίσχου, Συνόλου Ποικίλης Μουσικής: Φώτης Σπαθάρης και Χρήστος Σαγώνας, Χορωδίας: Κωνσταντία Κύπρου και Παντελής Καραματσούκης.

Σας προσκαλούμε όλους στη συναυλία αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 21.00 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου (Πρώην Πολυκλαδικό) και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να απολαύσει τις μουσικές δημιουργίες του αγαπημένου τραγουδοποιού.