Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, συμμετέχει στη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου και σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου, και ώρα 20.00 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

afisatheatrikoValakou

 

O Γκολντόνι - ο «Μολιέρος της Ιταλίας» όπως έχει χαρακτηριστεί - φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dellarte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση, περιγράφοντας με το έργο του την Ίδια τη ζωή. Μέσα από την ιστορία του δαιμόνιου Τρουφαλδίνο μας δείχνει ότι οι ασήμαντοι και οι ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν, αρκεί να χρησιμοποιήσουν σωστά τις δυνάμεις, την εξυπνάδα αλλά και την τόλμη τους.

Στην παράστασή μας αντιμετωπίσαμε το έργο σαν ένα χαρούμενο πολύχρωμο παιχνίδι, σαν μια μουσική σύνθεση σε τέμπο αλέγκρο, όπου οι ηθοποιοί – ορχήστρα ερμηνεύουν πάνω στο σκηνικό πεντάγραμμο, με εργαλεία το γρήγορο ρυθμό, και την πλούσια κίνηση. Ελπίδα μας, οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν και να γελάσουν, όπως διασκεδάσαμε, ονειρευτήκαμε, συγκινηθήκαμε, γελάσαμε κι εμείς, ετοιμάζοντας την παράστασή μας…

Ομάδα Έκφρασης & Δημιουργίας Μαθητών

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Βουγιουκλή

Μουσική επιμέλεια: Γεώργιος Φίτσιος

 

Είσοδος ελεύθερη

Πρόσκληση

Δήλωση Συμμετοχής

Όλα τα έντυπα και το υλικό που αφορούν την εκδήλωση

 

Ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου και  το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σας προσκαλούν από τις 06 έως 09 Μαΐου 2017 στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…»

Σκοπός των παραπάνω εκδηλώσεων είναι οι Βυζαντινές Χορωδίες των Μουσικών Σχολείων όλης της επικράτειας να ψάλλουν ύμνους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης στους Ναούς της πόλης. Παράλληλα, εάν τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία το επιθυμούν, μπορούν να παρουσιάσουν σε επιλεγμένους χώρους έργα από την ελληνική μας μουσική παράδοση.