Τα Σύνολα Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και του Ωδείου Νεαπόλεως Καβάλας συμπράττουν, έπειτα από τις διακρίσεις που απέσπασαν στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην κατηγορία «Σύνολο Κιθάρας», και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας» παρουσιάζοντας από κοινού το παρακάτω πρόγραμμα:

1

Passepied 1 & 2                 

G.Ph.Telemann

2

Vals D’ Amelie                    

Yann  Tiersen - Διασκευή: X. Γούλας

3

Το Βαλς των χαμένων ονείρων  

Μ. Χατζιδάκις - Διασκευή: Ε. Μπουντούνη

4

Κεμάλ     

Μ. Χατζιδάκις - Διασκευή: Ε. Μπουντούνη

5

Το Βαλς του Ηρωδείου     

Ε. Μπουντούνη

6

La Vita e Bella                     

N. Piovani - Διασκευή: Α. Δέλιος

7

El Vito                                   

Παραδοσιακό Ισπανίας - Διασκευή: Ε. Μπουντούνη

8

El Gato Montes                   

M. Penella - Διασκευή: E. Thorlaksson

 Σας προσκαλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στη συναυλία αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Καπνεργάτη και ώρα 20.00.

Διεύθυνση: Αναστάσιος Δέλιος

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Συνόλων Κιθάρας:

  • Μουσικού Σχολείου Καβάλας: Αναστάσιος Δέλιος, Ελευθέριος Τριανταφύλλου.
  • Ωδείου Νεαπόλεως Καβάλας: Αναστάσιος Δέλιος.

A. Διαδικασία αιτήσεων

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, για το σχολικό έτος 2016-2017, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν αίτηση κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2016

Α) Στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας κατά τις ώρες 9:00-14:00, εκτός από τις ημέρες που διεξάγονται Πανελλαδικές Εξετάσεις όπου οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κατά τις ώρες 13:00-14:00 ή 

Β) Στο  Δημοτικό Σχολείο φοίτησης του μαθητή

Εναλλακτικά: Μπορείτε να αποστείλετε την αίτηση μέσω φαξ στο 2510 247195

 

Β. Διαδικασία εξετάσεων

Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, θα πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, η οποία πραγματοποιείται  από αρμόδια επιτροπή που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

H διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 με την γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου από τις 9:30. 

 

Εγκύκλιος «Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017»

Αίτηση 

Ενημερωτικό φυλλάδιο Μουσικού Σχολείου Καβάλας

Σύντομη παρουσίαση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας