Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας!

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για το πρόγραμμα των εξ' αποστάσεως μαθημάτων συνδεθείτε στο δεξί τμήμα της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας εχεί γνωστοποιηθεί από την αρχή του έτους.

Με τους μαθητικούς λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οι μαθητές μπορούν να συνδέονται στις εξής υπηρεσίες:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: webmail.sch.gr Για οδηγίες πατήστε εδώ.

Ηλεκτρονική τάξη (ασυγχρονη εκπαίδευση): eclass.sch.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες

 

 

Α) Διαδικασία αιτήσεων – εγγραφών

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής υποβάλλουν αίτηση κατά το χρονικό διάστημα από 2 μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους.   

Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου κάθε σχολικού έτους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον οι εξετάσεις δεν πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. 

Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να φοιτήσει το παιδί τους στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την υποβάλλουν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα     https://tinyurl.com/aitisieggrafis (ενδείκνυται)
  1. Υποβάλλοντας συμπληρωμένη την Αίτησης Εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί λόγω του Covid-19 οι φετινές αιτήσεις θα ήταν καλό να υποβληθούν κυρίως ηλεκτρονικά. Ωστόσο, για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, θα υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης στο Σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 247190

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10 (Πρώην Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο)

  

 Β. Διαδικασία εξετάσεων

 Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, θα πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου. Για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, συγκροτείται Επιτροπή Επιλογής (Ε.Ε.) που ορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν ΔΕΝ απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Σκοπός της διαδικασίας επιλογής είναι η διερεύνηση της μουσικής αντίληψης του μαθητή/τριας. Γενικά για τη φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις. 

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι:

«Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

 

Εγκύκλιος «Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α  τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022»

Αίτηση 

Ενημερωτικό φυλλάδιο Μουσικού Σχολείου Καβάλας

Σύντομη παρουσίαση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης.

Οι ζεστές φωνές των μαθητών ερμηνεύουν το τραγούδι «Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν» του Τάσου Ιωαννίδη και το αφιερώνουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε νοσηλευόμενους, που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους.

 

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σας εύχεται

Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες για τα φετινά

Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει.

Καλά Χριστούγεννα!

 

Ακούστε εδώ την προτεινόμενη playlist με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι επιλογες των τραγουδιων εγιναν απο τους μαθητές (γ1 τάξη Γυμνασίου): Μέσσαρη Ρώουαν, Λαμπρογιώργο Αλέξανδρο, Κωνσταντίνο Παπάζογλου και Κωστίδη Αλέξανδρο. Η ταξινομηση τους εγινε απο τον Κωστίδη Αλέξανδρο.